Vestuvių dovana - pinigai. Ką reikia žinoti?

Vestuvių dovana - pinigai. Ką reikia žinoti?

   Gavote kvietimą į vestuves ir išsirinkus aprangą, susiderinus apgyvendinimą, transportą, prisideda dar vienas svarbus darbas – ką dovanoti? Vis dažniau jaunieji renkasi gauti pinigus vietoj fizinių dovanų. Gal romantikos ir nedaug, bet taip jie turi pasirinkimą, kam tuos pinigus išleis – medaus mėnesiui, būsto atnaujinimui ar reikiamiems/norimiems daiktams ar patirtims.

Ką reikia žinoti dovanojant pinigus?

  1. Jeigu pora paprašė pinigų, nedovanokite daiktų. Šiais laikais dažnai poros gyvena kartu prieš vestuves ir jau turi įsigiję namų ruošos daiktų. Nepaisydami poros prašymų, rizikuojate dovanoti daiktus, kurių nereikia, kurie netinka prie namų stiliaus ar kuriems namuose tiesiog nėra vietos. Vienintelė išimtis – dovanojate sentimentalią smulkmeną šalia vokelio. Taip daryti netgi patariame – taip pinigus suasmeninate ir suteikiate jaukumo.
  2. Kokią sumą dovanoti? Čia taisyklių nėra – atsižvekite į savo santykius – jei pora jums artima – suma bus didesnė, jei tolimesnė – ir simbolinė suma bus priimta dovana. Dovanojant pinigus, būtinai nusistatykite biudžetą ir dovanokite tokią sumą, kurią galite įpirkti. Jei vestuvės vyksta užsienyje – suma gali būti ir mažesnė, jaunieji supranta, kad tokios vestuvės jums kainavo nemažai.
  3. Kaip orginaliai pateikti pinigus? Nedovanokite pinigų tiesiog vokelyje, nepamiškite skirti dėmesio įpakavimui. Vestuvės – viena svarbiausių progų gyvenime, tad teikite tinkamą dėmesį ir pakuotei ir sveikinimo žodžiams.

 

Dalinamės keliais orginaliais pavyzdžiais kaip buvo dovanojami pinigai vestuvių proga.

Dėžutėje baltos rožės, ant kurių padėtes perrištas vokas

Šiame pavyzdyje mama dovanojo pinigus savo vaikams – ji pati išrinko ypatingą dėžutė Prancūzijoje, į kurią pridėjome miegančių rožių, paslėpėme jautrų asmeninį sveikinimą ir pinigų sumą. Dėžutė su rožėmis iki šiol garbingoje vietoje - puošia miegamojo veidrodžio staliuką.

 Knyga Iconic New York

Kitas pavyzdys susijęs su poros pažinimu. Ši pora svajojo apie kelionę į Niujorką. Pinigai slypėjo voke įspūdingoje kavos staliuko knygoje apie Niujorką. Žinome, viduje slypėjo ir palinkėjimas, paaiškinantis, kad pinigai – tai mažas indėlis, skirtas aplankyti svajonių miestą.

 

  1. Kur dėti dovaną/vokelį per vestuves? Dovanų niekada neduokite tiesiai jauniesiems – jį įdėkite į dovanoms skirtą dėžutę ar perduokite liudininkams ar kitam asmeniui, atsakingam už dovanas. Jei dovanai ar dovanos idėjai reikia paaiškinimo, jį įrašykite į laišką, ar atvirutę ir pridėkite prie dovanos.
  2. Jeigu buvote pakviesti, bet vestuvėse nedalyvaujate, dovanos siųsti nebūtina.

 

Dovanosite pinigus, bet nenorite dovanoti tingaus vokelio? Kreipkitės į SHILTA BOX ir mes orginaliai supakuosime dovaną už jus. Susisiekite:

+370 (655) 66 435

info@shiltabox.com

SHILTA BOX dovanų namai, Polocko g. 43C, 01205 Vilnius, Lietuva

 

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą