Šviesiaplaukė moteris vilkinti raudonu švarku žiūri į dovanų lentynas laikydama dvi dovanų dėžutes

Dovanos vyrams - misija įmanoma?

Dažnai dovanų paieškos vyrams tampa didžiuliu galvos skausmu ir išrinkti gerą dovaną - ypač sudėtinga. Prašauname su dovanos pasirinkimu, neskiriame tam pakankamai dėmesio, nepagalvojame, kas galėtų pasitarnauti mūsų dovanos gavėjui, arba dovanojame tai, kas patinka mums, o ne vyrams. Dar sunkiau dovaną išrinkti mažai pažįstamam žmogui, kai nežinome nei hobių, nei pomėgių, kuriais jis užsiima. Mes norime Jums padėti šiuo klausimu, tad pateikiame Jums sąrašą patarimų, kurie, tikime, padės išrinkti puikias dovanas vyrams

Pati geriausia dovana yra ta, kurios žmogus pats paprašė. Todėl patariame įtempti ausis ir įsiklausyti į to žmogaus norus, dar geriau, pasidaryti tokių norų sąrašą. Patikėkite, tai pasitarnaus Jums ir padės išspręsti klausimą ‘ką dovanoti Jam’ per visas ateinančias šventes. Tačiau, net neturint tokio sąrašo, išrinkti gerą dovaną vyrui - misija įmanoma.

Renkantis dovanas yra svarbūs santykiai, kurie Jus sieja su dovanos gavėju. Jeigu tai artimasis ar šeimos narys, tam gali tikti ir šmaikšti dovana. Galite pasirinkti daiktus, kurie sukels prisiminimus arba leis sukurti naujus potyrius, tai gali būti net ir pora šmaikščių kojinių, ir mėgstamiausias vaikystės žaislas su prisegta prisiminimo žinute. Tačiau ieškant dovanos tėčiams ar dėdėms, reikėtų išlaikyti klasikinį dovanos stilių, čia taip pat svarbu pasirinkti dovanas,  kurios rodytų šiltą pagarbą. Tam tiktų ir prabangios kosmetikos produktas, kokybiškos šlepetės, subtilus medvilninis chalatas, įvairūs kvepiantys produktai ar net visame pasaulyje vertinama kava ar arbata. Jeigu dovaną renkate bosui, rinkitės dovanas, kuriomis išlaikomas oficialumas, pagarba ir dėmesingumas, tam tiks aukščiausios klasės kavos ar arbatos rinkinys ir universalūs kokybiški, stilingi puodeliai dienos ritualams kurti. Tai - universali dovana, tad Jūsų vadovas tokią dovaną tikrai įvertins ir panaudos.

Tad atminkite, jog renkantis dovaną, būtina atsižvelgti į santykį, kuris jus sieja su dovanos gavėju. 

Renkantis dovanas svarbus ir žmogaus amžius, kuriam dovanojate dovaną. Žinoma, amžius ne visada atspindi žmogų, tačiau ieškant tinkamos dovanos, tai gali būti naudingas rodiklis. Paprastai, kuo žmogus vyresnis, tuo dovanos žinutė turėtų būti pagarbesnė, tad venkite labai asmeniškų dovanų, kurios tinka jaunesnio amžiaus dovanų gavėjams. Vyresniems vyrams puikiai tiks knygos, maisto dovanos ar net meno dirbiniai su įdomia istorija.

Pagalvokite apie dovanos gavėjo pomėgius, hobius ir laisvalaikį. Taip pat nepamirškite, jog turite puikią progą padovanoti, tai, kas pakeistų jau turimą daiktą geresniu! Renkant dovaną vyrui, labai rekomenduojame pagalvoti dar ir apie jo laisvalaikį, pomėgius ir rutiną. Jeigu vyras skundžiasi, kad daug laiko praleidžia kamščiuose ir tai jį siutina, galite padovanoti dovaną, kuri tą laukimą ir nemalonią patirtį pavers malonesne. Tokioje situacijoje pagelbės ir mašinos kvapas, ir daugkartinis skanios kavos puodelis, leisiantis bent trumpam pabėgti nuo šios nemalonios patirties.

Nepamirškite, jog turite galimybę padovanoti vyrui tai, kas pakeistų jau turimą daiktą geresniu, arba tai, kas būtų naudinga jo laisvalaikiui, pomėgiams arba rutinai. 

Paskutinis ir bene svarbiausias patarimas: dovanokite reikšmę, jausmą ir kokybę. Jeigu Jūsų dovanai yra skirtas tam tikras biudžetas, dovanokite vieną, bet kokybišką ir tikrai naudojamą daiktą, nei daug nekokybiškų. Sukurkite dovanai reikšmę, rinkitės dovanas, kurios simbolizuoja tam tikras gyvenimo patirtis, įvykius, taip dovana taps dar šiltesnė, nes dovanosite ne tik dovaną, bet ir asmeninį ryšį, prisiminimus ar palinkėjimus ateičiai. Skirkite ypatingą dėmesį dovanos pakuotei ir atvirukui, suteikite dovanai jausmą ir emociją.

Na, o pabaigai, norime Jums priminti, koks svarbus yra jausmas, tad dovanokite dovanas iš visos širdies ir Jūsų dovanos gavėjas tai pajus, bei įvertins.

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą