Raudonos tulpės vazoje šalia arbatos puodelio

Dovanokime dovanas, o ne darbų sąrašą

Rinkdami dovanas, norime suteikti gerą emociją, nustebinti ir nudžiuginti, tačiau kartais, apie tai net nepagalvojant, sukuriame žmogui daugiau darbų. Atskleidžiame įprasčiausias situacijas, kai dovanojame dovanas, kurios kainuoja laiko ir energijos dovanų gavėjui.
1. Gėlės
Gėles dovanoti yra labai įprasta, tačiau retai pagalvojame apie reikalaujamą paruošimą ir priežiūrą. Gautas gėles reikia išpakuoti, pakirpti galiukus, nuskabyti lapus, surasti vazą, įpilti gėlių maisto ir tik tada džiaugtis. Tai galite palengvinti ir dovanoti gėles jau vazoje. Reta žmona įsižeis radusi gėlių puokštę vazoje, jai belieka tik džiaugtis.
Rožių puokštė stiklinėje vazoje
Rožės Pink Floyd vazoje
2. Dovanų kuponai
Ypač populiari dovana Lietuvoje. Dovanoti įspūdžius ir pramogas iš tiesų yra nuostabus pasirinkimas, tačiau kiek kartų prisiminėte, kad dar neišnaudojote dovanų kupono? Kalbant su aplinkiniais ir klientais supratome, kad ši dovana dažnai sukelia neplanuotų rūpesčių. Dovanų dovanotojam tai iš tiesų gera dovana - tai prieinama dovana, kurią nupirkti lengva. Jei norite suteikti maksimalų efektą dovanodami pramogų kuponą, išsiaiškinkite tinkamiausią dieną, laiką ir suorganizuokite pramogą. Pasirūpinkite vaikais, suorganizuokite transportą ir padarykite viską, kad dovanų gavėjui nereikėtų judinti net pirštelio, tik mėgautis Jūsų įteikta dovana. Taip ji tikrai bus įsimintina.
3. Technologija
Technologiją dovanokite tik tiems, kurie ja iš tiesų mėgaujasi, arba tiems, kurie jos užsiprašė. Visais kitais variantais geriau rinkitės kitą dovaną. Daugybė žmonių jauciasi įbauginti technologijos, arba jau turi pamėgtus prekinius ženklus ir aksesuarus. Ypač nedovanokite pigios technologijos, pigių ausinių ar išmaniųjų laikrodžių, siurblių. Taip džiuginsite neilgai, o paskui dar reikės ieškoti kaip atsikratyti neveikiančios prekės.
4. Drabužiai
Kaip ir technologija, pirkite tik tada, kai žmogus to užsiprašė. Rizikuojate nepataikyti dydžio, stiliaus ar spalvų. Pridėtas čekis nelabai pagerina situaciją, nes sukuria žmogui papildomą darbą - grąžinti netikusį produktą ir rinktis kažką kito būtent iš Jūsų išrinkto prekinio ženklo. Jei norite padovanoti drabužį, geriau rinkitės neutralų aksesuarą, kaip šaliką, skarelę ar šilkinę plaukų gumelę.
Juoda moderni šilko skarelė
Le-Scarf 100% šilko skarelė
Ar esate gavę dovanų, kurios buvo apkartintos papildomų darbų? Ar galėtumėte papildyti šį sąrašą?
Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą