Moteris atidaro dovanų dėžutę

Kalėdų dovanų idėjos ir ką norime gauti?

Planuojamų dovanų kainos

Lauke kandant šaltukui pradedame galvoti apie artėjančias Kalėdas. Tikimės, kad šiemet galėsime apkabinti artimuosius ir švęsti kartu. Kalėdos – ne tik maistu nukloti stalai, žibanti eglutė, bet ir dovanos, kurios dažnam sukelia kasmetinį galvos skausmą. SHILTA BOX dovanų namai apklausė 300 lietuvių ir sužinojo, ką jie planuoja dovanoti, kiek išleisti ir ką norėtų gauti. Didžioji dalis lietuvių (60%) artimo žmogaus dovanai skirs 20-60 eurų, 20% apklausos dalyvių yra pasiryžę išleisti daugiau – iki 100 eurų. Mažiausia dalis, 12% apklaustųjų, dovanai planuoja skirti iki 20 eur.

dovanų dėžutės prie eglutės SHILTA BOX

Svarbiausia – jausmas, o dovanos vertė – paskutinis aspektas

Nagrinėjant šią apklausą toliau, išryškėja gražus bruožas: žmonės skiria kur kas daugiau dėmesio, kiek išleidžia dovanai kitiems, negu už kiek gauna dovaną nuo kitų. 84% apklaustųjų sako, kad dovanos sukeliamas jausmas jiems yra svarbiausias elementas, o tik tada pagal svarbumą rikiuojasi pats daiktas – dovana, kuri gaunama (72%).

Rasa Žiedė, dovanų SHILTA BOX bendraįkūrėja, dalinasi patarimais, kaip sukurti jausmą per dovaną. „Skirkite dėmesio pirmam įspūdžiui – sukelkite smalsumą jau nuo to momento, kai dovana atsiduria po egle. Tai galite padaryti per profesionaliai atrodantį dovanos įpakavimą, įdomią dovanos formą ar personalizacijos elementus. Vyniojimo popierius su Jūsų nuotraukomis ar įspausti inicialai suasmenins dovaną,“ – sako Rasa. Mažiausiai vertinamas dovanos rodiklis – kaina. 49% apklaustųjų sakė, jog tai jiems visai nesvarbu.

moteris dovanoja dovaną

Populiariausios dovanos moterims ir vyrams

Pastebėjome, kad jau ryškėja šiemet populiariausių dovanų tendencija. Tai bus namų dekoras, aksesuarai, kosmetika, maisto dovanos ir knygos. Patariama drąsiai dovanoti aromatines žvakes, puodelius, šalikus, pirštines, kosmetiką, kvepalus ir geras knygas, nes tai visada bus panaudojama.

Dovanos, kurių labiausiai nori vyrai: kvepalai, pramogų kuponai, drabužiai, namų dekoro detalės ir juvelyrika. Dovanos, kurios labiausiai nuviltų – saviugdos pamokos (nenorėtų gauti 76% anketos dalyvių), maisto produktai ir alkoholiniai gėrimai (56%).

dovanų rinkinys vyrui - kvapalai ir šalikas

Dovanų rinkinys "Esi vertas visko, kas geriausia"

Dovanos, kurios gali nuvilti

Moterims drabužius dovanokite atsargiai – beveik pusė (45%) apklaustųjų jų gauti nenorėtų, bet mieliau rinktųsi parduotuvės dovanų kuponą (77% norėtų gauti). Dovanokite drabužius tik tada, jei žinote dydį ir patikusį daiktą. Rinkdamiesi šią kategoriją nesistenkite nustebinti savo idėjomis, o dovanokite tai, apie ką užsiminė arba tiesiog paprašė. Jei abejojate – aksesuarai, kaip kašmyrinis ar merino vilnos šalikas ar pirštinės, visada pravers.

dovanų rinkinys su pirštinėmis ir rankų kremu

Dovanų rinkinys "Auksrankei"

Populiariausios dovanos moterims išlieka tokia klasika kaip kvepalai (9 iš 10 moterų norėtų gauti), juvelyrika (83%), kosmetika (76%) ir namų dekoro detalės (74%).

Dovanokite geriausią dovaną, kokį tik galite įpirkti. Šiais laikais žmonės yra pertekę daiktais ir atidžiai renkasi, ką įsinešti į savo kasdienybę. Dovanokite dovaną, kuri bus mylima ir naudojama. Atkreipkite dėmesį į kokybę ir vartojimo patirtį. Jei abejojate, dovanų kuponai vis dar lieka populiarus pasirinkimas, tačiau būtinai sušildykite juos per pateikimą, nes kitaip galite būti apkaltinti neorginalumu ir nerūpėjimu.

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą